A weboldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Uni, Uniball - írószerek

Rendezés:
Cikkszám: 2UUB157Z
Raktáron
740 Ft

Uniball – Válaszd a minőséget

Amennyiben megbízható tollat szeretnénk, ami a hét minden napján, a nap 24 órájában működik, akkor tökéletes választás az Uniball. Bármilyen felületen tökéletesen használható, akár oldalra döntve, fejjel lefelé, a kezünkön, repülőn, esőben. Mindig működik, rendelkezésünkre áll, nem csak ideális körülmények között. Mindig kivételes írásélményt nyújt.  

1887-ben Niroku Masaki Tókióban alapított egy kis íróeszközöket gyártó céget, amely hamarosan az Uni Mitsubishi Pencil Company lett. A Masaki Pencil már 1927-ben elkezdett külföldre szállítani, Mexikóba exportálták az elkészült termékeket.  A terjeszkedés további célpontjai Belgium, Egyiptom, Portugália, Argentína, Hollandia és India voltak. A második világháború végén vezetették be népszerű grafit ceruzájukat a 9800 ceruzát. Az első golyótollat 1959-ben adták ki, míg az első mechanikus ceruzát 1961-ben.

Gyorsan fejlődött, haladtak előre és 1979-re elkészült az első uni-ball rollertoll. Kiváló minősége és fantasztikus íráskészsége hatalmas sikert aratott elsősorban Japánban és Észak-Amerikában. Művészeti termékeik a kreatív vevők számára készültek. Előszeretettel használják grafikusok, képzőművészek, illusztrátorok.

Miért is volt szükség az írásra, tollak elkészítésére? A toll egy íróeszköz, amely a tintának a papírra való felhordását segíti elő írás vagy rajzolás útján. Az első tollak nádból vagy madártollból készültek és a tollhegyet tintába mártogatták, így jött létre az írás.

Napjainkban a tollak fajtái: 
•    golyóstoll – 1938-ban egy magyar újságíró ( Bíró László) találta fel. Működése azon az elven alapul, hogy a tollhegy végén egy apró golyó szabadon forog és ez viszi fel a tintát a papírra.
•    töltőtoll – ősi íróeszköz, már egyiptomi feljegyzések is találhatók korabeli töltőtollakról. Az általunk használt formáját egy francia diák fedezte fel Párizsban, Petrache Poenaru 1827-ben
•    filctoll – Yukijo Horie nevéhez fűződik, 1960-ban találta fel.
•    rollertoll – zselés toll – 1970-es években jelent meg. Belsejét folyékony tinta tölti meg és egy mozgatható golyó által kerül a papírra

Az Uniball különlegessége, hogy időtálló, nagyon jó minőségű tintát tartalmaz. Ellenállóvá teszi az írást a különbözi környezeti hatásokkal szemben (víz, vegyszer, nagyfény). A tinta beágyazódik a papír szálai közé, így tartóssá válik. Olvasható írást eredményez, ami tökéletesen alkalmazható olyan felületeken, amiknek évekig épségben kell maradniuk: csekkek, fontos dokumentumok aláírása. A dupla golyós megoldásnak köszönhetjük, hogy állandó tintaáramot biztosít a tollnak, elmosódás vagy túlzott áramlás nélkül. Szivárgás nélküli írást eredményez.

Signo az egyik legnépszerűbb termék, nagyon jól teljesít a termék teszteken és imádják a vásárlók. Szinte ez összes fajtája könnyedén ír, de minél nagyobb a hegy mérete, annál simábbá válik az írás.  Széles skálán mozognak a hegyek méretei: 0,28 mm, 0,38 mm, 0,5 mm, 0,7 mm, 0,8 mm és 1,0 mm. A gél tollak az iskolás gyerekek nagy kedvencei. Hatalmas színválasztékban kaphatóak. Kényelmes fogantyúkkal látták el őket, így kiválóan alkalmazkodnak a mindennapi íráshoz.

A fogyasztói szokások állandóan változnak, egyre nagyobb igényekkel állnak elő a vásárlók. Egy dolog viszont állandó, hogy a cég próbálja követni a vásárlók igényeit és igyekszik minél jobban alkalmazkodni hozzájuk. A jövő továbbra is, hogy egyedi megoldásokat hozzanak létre és a minőség kimagasló legyen.

 

Keresés