A weboldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Jetstream

Rendezés:
Cikkszám: 2USXN101FLL
Raktáron
500 Ft
Cikkszám: 2USXN101K
Raktáron
500 Ft
Cikkszám: 2USX101F
Raktáron
510 Ft
Cikkszám: 2USX101FLK
Raktáron
510 Ft
Cikkszám: 2USX101FLL
Raktáron
510 Ft
Cikkszám: 2USX101FLR
Raktáron
510 Ft
Cikkszám: 2USX101FLVK
Raktáron
510 Ft
Cikkszám: 2USX101P
Raktáron
510 Ft
Cikkszám: 2USXN150SF
Raktáron
570 Ft
Cikkszám: 2USXN150SP
Raktáron
570 Ft
Cikkszám: 2USXN150CK
Raktáron
700 Ft

 Uni toll – minőség az írásban

Az Uni toll az egyik legnépszerűbb termék az írószerek piacán. A Mitsubishi Pencil Company gyártja, amely Japán egyik legnagyobb és legrégebbi tollgyártója. Elsősorban íróeszközök és kiegészítőik gyártásával foglalkozik a cég. Fő termékei: mechanikus ceruzák, olaj alapú golyóstollak, víz alapú golyóstollak, gél tintás golyóstollak, filctollak, irodai kellékek, radírok, kozmetikumok. A céget Niroku Masaki alapította 1887-ben, székhelye Tokióban van. A cég termékei eleinte fából készültek, de a vállalat nem állt meg ennél az egy terméknél, hanem a mechanikus ceruzákra és tollakra is próbált figyelmet helyezni.

Az írás a gondolat rögzítését jelenti jelekkel, betűkkel, írásjegyekkel, hangjegyekkel, számokkal. Az írás együtt jár párként az olvasással, ami az írott szövegben megfogalmazott gondolatok értelmezését jelenti. A modern társadalomban az írás az alapkészségek közé tartozik.

Az első írásos feljegyzések az ókori Egyiptomból származnak. Ők fejlesztették ki az írást, hogy jegyzetelni tudjanak a papirusz tekercsekre. Íróeszközeik nádból, gyékényből és kákából készültek.  Később nádtollat használtak, ami egészen a középkorig fennmaradt. Ezt követte a lúdtoll. Pakisztán egyes részein még a mai napig használnak bambuszból készült nádtollakat. Az első fémből készült tollról feljegyzéseket találtak már Pompeji romjainak feltárásánál. 1803-ban szabadalmaztatták a fémből készült tollat, gyártása 1811-ben kezdődött el. A tollak és a hegyek minősége egyre jobb lett, fejlődött, alakult és gyorsan népszerűvé váltak. Az első töltőtollat szintén Egyiptomi feljegyzések említik először.

Az Uni az évek során nagyon népszerű termékcsaládot gyártott, így lett az írószerek egyik piacvezető terméke. A japán minőség és elegancia jellemző az Uni tollakra.  Termékei:

 • golyóstoll - egy magyar újságíró nevéhez köthető, Bíró László találta fel 1938-ban. Az olaj alapú tinta egy golyó segítségével hagy nyomot a papíron. Megbízható és olcsó. Érdekesség számunkra magyaroknak, hogy sok nyelvben még ma is „biro” néven emlegetik a golyóstollat.
 • roller toll – víz alapú tintát tartalmaz, a golyóstoll és a töltőtoll keverékének is hívhajuk. Az írás ezekkel a tollakkal gördülékeny és könnyed
 • zselés toll – zselés tintát tartalmaz. Élénk színekben fordul elő, szép vonalakat rajzol a papíron, így az írásképp is szebb lesz. Csillogó, arany, ezüstszínben is létezik, ezeket a színező anyagokat csak ilyen tinta esetében tudják használni
 • jetstream – balkezesek kedvenc tolla, mert azonnal szárad. Elegáns külső, lágy írás, cserélhető betét a jellemzői
 • tollbetét – praktikusak azok a tollak, ahol tudjuk a betétet cserélni
 • emott – a név az emotional szóból ered, arra utal, hogy ezzel az eszközzel kifejezhetjük az érzelmeinket. Tulajdonképpen ez egy tűfilc, amely több színben is elérhető. Különlegessége, hogy nem törik el a hegy, akkor sem, ha rányomjuk a papírra
 • töltőceruza – a hegyet karmok közé helyezik, a műszaki rajzolók kedvence
 • ceruzahegy
 • hibajavító, radír - a radír feltalálása előtt viaszt és kenyérbélt használtak a ceruza nyomának eltüntetésére. 1770-ben jelent meg az első gumi szerű anyag, a mai radír őse.
 • vízbázisú marker – jelelőfilc egy fajtája, feliratozásra tökéletes
 • olajbázisú marker – szövegkiemelő funkciót tölt be
 • lakkfilc
 • sorkiemelő

A cég vállalati filozófiája nagyon szimpatikus: A legjobb minőség és a legjobb szolgálatás elérését tűzték ki célul. Mára a világ egyik legnagyobb ceruza- és tollgyártójává váltak.

Keresés