Barion Pixel
A weboldal használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vágógépek

Rendezés:
Cikkszám: 2DV40001
Raktáron
4.880 Ft
Cikkszám: 2D507
Raktáron
16.130 Ft
Cikkszám: 2D502
Raktáron
20.300 Ft
Cikkszám: 2D508
Raktáron
20.960 Ft
Cikkszám: 2D533
Raktáron
44.190 Ft
Cikkszám: 2D550
Raktáron
50.330 Ft
Cikkszám: 2D552
Raktáron
57.430 Ft
Cikkszám: 2D534
Raktáron
62.660 Ft
Cikkszám: 2D554
Raktáron
64.890 Ft
Cikkszám: 2D560
Raktáron
70.050 Ft
Cikkszám: 2D556
Raktáron
79.630 Ft
Cikkszám: 2D558
Raktáron
99.310 Ft

A vágógép minden helyzetből kivágja magát!

A vágógép képes kiszolgálni irodai, vagy éppen iskolai igényeidet, már ami a precíz, gyors, problémamentes vágás folyamatát illeti. Akár a hobbid részévé is teheted, amennyiben szereted a kézimunkákat, és rendszeresen ollóra van szükséged.

A raszteres késtábla alappal rendelkező, ollóval egybeépített, körkéses szerkezet kiválóan helyettesíti az ollót, ráadásul a közreműködésével pillanatok alatt úrrá lehetsz a különböző, vágási feladatokon. A precizitás nem egy utolsó szempont, ha a „nyiszálás” milyenségéről van szó. Nyilván a szabadidős tevékenykedéseid során sem lényegtelen, hogy hogy mutat a végeredmény, de irodai felhasználás, vagy éppen iskolai alkalmazás során különösen hangsúlyos a pontos kivitelezés.

A vágógép professzionalitásának hála megreformálhatod az ollóval való bűvészkedést, és könnyedén abszolválhatod a bonyolultnak tűnő kihívásokat is. A kínálatunkban kapható termékek minőséget képviselnek megfizethető áron, ráadásul több ár kategória közül válogathatsz: egyedi elvárásaidnak, lehetőségeidnek megfelelően, ami tovább fokozhatja komfortérzetedet, és elégedettségedet!

Vágógép az elengedhetetlen irodai kellék

Az asztali vágógépek segítenek abban, hogy szépen, egyenesre tudjuk vágni a papírt. Ezzel megkönnyíti a munkánkat, időt spórolunk meg használatával.  Munkánk során vagy otthonunkban szükségünk lehet arra, hogy egy papírlapot, fóliát vagy fotót szabályosan körbevágjunk.

Majdnem mindegyik gép alkalmas névjegykártyák és szórólapok vágására is. Amikor eljön a pillanat, hogy elegünk lesz abból, hogy a ceruzavonal mentén ollóval próbáljuk elvágni a papírt, szükségét érezhetjük, hogy beszerezzünk egy vágógépet. Gyors, pontos vágást eredményez, ezáltal időt spórolhatunk meg. Szinte minden irodában megtalálható napjainkban már. Felfedezték, hogy használata csak előnyökkel jár. Az évek alatt egyre kedveltebb és népszerűbb lett.
Két nagy csoportba sorolhatók:
•    görgős – egy éles görgőn halad át a papír. Egy sínnel ellátott vonalzó az alapja, ezen fut egy görgő és alul pedig egy vágóalátét található. Az alátét védi a görgőt a sérülésektől. Súlya könnyebb, kis helyet foglal és halkan működik. Gyorsan, pontosan, egyenesen vágja a papírt
•    karos – egy egyenes kar (éles penge) végzi el a vágást, így pontos, precíz végeredményt kapunk. Kicsit hangosabb a működése, mint a görgős vágónak. Egyszerre több papír vágására is alkalmas. A karvágók nyomórúdból és védőfedélből állnak, így a vágás biztonságos, jó stabilitást eredményez.

Az élvédő a kar nyitásakor automatikusan befelé fordul a felhelyezett kés elé, így védi a felhasználó kezét a sérülésektől.  Matricák vágásánál ügyeljünk arra, hogy a ragasztó ne tapadjon rá a késre, mert azt nagy mértékben rongálhatja.
Ismerkedjünk meg kicsit közelebbről a papírral.

Ez egy mesterséges anyag, amelyre rajzolnak, írnak, nyomtatnak. Ezen kívül még csomagolásra és formák megjelenítésére is használják. A papír természetes vagy növényi anyagokból készülhet. Ne tévesszük össze a pergamennel, ami állati eredetű.

Kialakulása szorosan összefügg az írás történetével. Az emberek szükségét érezték, hogy feljegyezzék és továbbítsák a tapasztalataikat. Magyarországon az első papírmalmok feltehetőleg a 16. században keletkezhettek: Lőcse, Brassó, Kolozsvár, Nagyszeben. A 19. századig a gőzhajtású papírmalmok megjelenéséig a papír gyártása körülményes és drága volt. Ennek segítségével már fából is elő tudták állítani a papírgyártáshoz szükséges rostokat.

Papír vágásról legtöbbünknek gyermekkori élmények jutnak eszünkbe. Szinte mindenkinek volt olyan korszaka, hogy újságokból kiollózott képeket gyűjtött egy füzetbe, így létrehozva egy albumot. Általában ez a fiatalkor múltával tovább is száll, de vannak, akik ezt a papír metélést művészi szintre fejlesztették. Kínában hagyományai vannak a papírkivágásnak. Régen a nők, lányok művelték, később már egy igazi műveszetté vált. Alapkövetelmény, hogy a vonalak egyenletesek, hosszúak legyenek, alkalmazzanak ötletes kiemelést, élénk figurákat. 

Manapság ezek a papírkivágások főként dekoratív célt szolgálnak. Kidíszítik velük a falakat, oszlopokat, ajtókat, lámpákat. Hagyományosan a művészek ollót vagy kést használnak.
A papírvágó gépek az 1830-as évektől léteznek. Nagyobb papírtömegek vágására ipari papírvágókat használnak. Ezek karton vágására is megfelelőek. A gépek a gijotinhoz hasonló elven működnek.

Vásárlás előtt ajánlatos átgondolni, hogy milyen célra kell nekünk a termék és ennek megfelelően tegyük le a voksunkat valamelyik mellett. Mind a kettőnek, a görgős és a karos gépnek is vannak előnyei és hátrányai. Tájékozódjunk alaposan!  Egyvalami viszont egészen biztos. Nyílegyenes professzionális vágási felületet kapunk eredményül, amit ollóval vagy szikével szinte lehetetlen létrehozni.

 

Keresés